Checklist verzekeringen bouwpersoneel
Bouwpersoneel brengt allerlei risico's met zich mee. Jouw dakdekker kan een ongeluk krijgen, je kraanmachinist maakt een kostbaar foutje of je metselaar is voor lange tijd uit de running door een hernia. Verwondingen, vallen, uitglijden en struikelen zijn veelvoorkomende ongelukken in de bouw,.
De gevolgen van dit soort tegenvallers kun je beperken met de juiste verzekeringen. Naast verzekeringen om je bedrijf te beschermen, kun je ook bepaalde verzekeringen afsluiten voor je personeel.
Goed werkgeverschap
Met de juiste verzekeringen voor bouwpersoneel laat je zien dat je een goede werkgever bent. Zo kun je werknemers langer in dienst houden. Goed werkgeverschap gaat ook over het slim omgaan met bedrijfsrisico's.
Verzeker je personeel alleen tegen de financiële risico's die je zelf niet kan dragen. Een onafhankelijke adviseur kan je helpen bij het bepalen welke risico’s je wel of niet zelf kunt dragen.
De volgende verzekeringen zijn aan te raden voor je bouwpersoneel. Checklist:
Voor bouwbedrijven met personeel is een verzuimverzekering onmisbaar. Als jouw bouwplaatswerknemer langdurig ziek wordt, zit je met een groot probleem. Je moet het loon doorbetalen en voor vervanging zorgen.
Een verzuimverzekering zorgt ervoor dat je het loon van je zieke werknemer door kan betalen. In de meeste gevallen krijg je ook hulp om ziekte en blessures te voorkomen. Daarnaast krijg je begeleiding bij de re-integratie van een zieke werknemer.
Kosten zieke bouwwerknemer
Reken eens uit hoeveel het jouw bedrijf zou kosten als een werknemer 3 maanden niet kan werken. Bekijk het artikel Wat kost een zieke werknemer in de bouw?
Hoe duur is een verzuimverzekering voor bouwbedrijven eigenlijk? Dat hangt af van jouw wensen en bedrijfssituatie. Vraag vrijblijvend een offerte verzuimverzekering aan bij meerdere verzekeraars en vergelijk de kosten.
Rekenvoorbeeld premiekosten aannemer
Stel, je hebt een bouwbedrijf. Je hebt 5 werknemers in dienst met een gemiddelde leeftijd van 40 jaar. Hoeveel betaal je dan per maand voor een verzuimverzekering in 2024?
Gemiddelde ziekteverzuim (laatste 3 jaren): | 4% |
Gemiddelde jaarloonsom: | 201.000 euro |
Premiekosten per maand: | circa 607 euro |
Naast je bedrijf kun je ook je werknemer extra beschermen als hij voor lange tijd niet kan werken. De kans is groot dat zijn inkomen flink daalt. Bijvoorbeeld als de WIA-uitkering veel lager uitvalt dan zijn loon of als er helemaal geen recht is op WIA.
Als werkgever kun je een collectieve WIA-verzekering afsluiten. Daarmee geef je jouw bouwpersoneel de zekerheid van een goed inkomen bij ziekte.
Kosten WIA-verzekering bouw
Hoe duur is een WIA-verzekering? Vraag een offerte WIA-verzekering aan bij een verzekeraar.
In de bouw is het risico op een ongeluk vrij groot. De gevolgen voor een betrokken werknemer kunnen enorm zijn. Wat als je werknemer blijvend invalide wordt of zelfs overlijdt?
Met een ongevallenverzekering zorg je als werkgever voor een eenmalige uitkering voor werknemers die een arbeidsongeval krijgen. De uitkering is een vooraf afgesproken bedrag. Een uitgebreide ongevallenverzekering dekt alle ongevallen, 24 uur per dag.
Kosten ongevallenverzekering bouw
Hoe duur is een ongevallenverzekering? Vraag een offerte ongevallenverzekering aan en ontdek de kosten.
Rekenvoorbeeld premiekosten aannemer
Stel, je hebt een bouwbedrijf. Je hebt 9 werknemers in dienst. Hoeveel betaal je dan per maand voor een ongevallenverzekering in 2024?
Maximale uitkering bij blijvende invaliditeit: | 50.000 euro |
Uitkering bij overlijden: | 25.000 euro |
Totale kosten per jaar: | circa 330 euro |
Premiekosten per maand: | circa 29 euro |
Als een werknemer overlijdt, is dat natuurlijk een enorme klap voor de nabestaanden. Niet alleen emotioneel gezien, maar vaak ook in financieel opzicht.
Met een nabestaandenverzekering geef je jouw werknemer en zijn familie meer financiële zekerheid. Mocht een werknemer overlijden terwijl hij bij jou in dienst is, dan krijgen de nabestaanden eenmalig een afgesproken bedrag of een maandelijkse uitkering.
Kosten nabestaandenverzekering bouw
Hoe duur is een nabestaandenverzekering in de bouw? Vraag een offerte nabestaandenverzekering aan bij je verzekeraar of adviseur.
In Nederland kennen we de Algemene nabestaandenwet (Anw). Deze wet geeft de partner van een overleden werknemer recht op een uitkering van de overheid. Maar deze uitkering is zeer minimaal en aan allerlei voorwaarden gebonden.
Met een Anw-pensioen kun je ervoor zorgen dat de overheidsuitkering wordt aangevuld met een maandelijks bedrag. Hiermee krijgt de nabestaande van je werknemer meer financiële armslag.
Verschil met nabestaandenverzekering
Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de nabestaandenverzekering en het Anw-pensioen. Bij het Anw-pensioen kunnen werknemers zelf beslissen of ze wel of niet meedoen.
Kosten Anw-gatverzekering bouw
Wil je weten wat een Anw-gatverzekering of Anw-pensioen zou kosten voor jouw bedrijf? Vraag vrijblijvend een offerte Anw-pensioen aan bij meerdere verzekeraars naar keuze en vergelijk de kosten.
Als je ervoor gekozen hebt om eigenrisicodrager te zijn voor de Ziektewet, is het slim om een Ziektewet-eigenrisicoverzekering af te sluiten.
Als eigenrisicodrager moet je de Ziektewetuitkering betalen van werknemers die in de Ziektewet terechtkomen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als het tijdelijke contract van een werknemer afloopt terwijl hij ziek is. Met de Ziektewet-eigenrisicoverzekering breng je dit risico onder bij een verzekeraar.
Kosten ZW-eigenrisicoverzekering bouw
Wat kost een Ziektewet-eigenrisicoverzekering in de bouw? Vraag een offerte aan voor jouw bedrijf bij een verzekeraar naar keuze.
Misschien heb je er (ook) voor gekozen eigenrisicodrager te zijn voor de Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA). In dat geval ben je verantwoordelijk voor de WGA-uitkering van arbeidsongeschikte werknemers.
Een werknemer krijgt deze uitkering na twee jaar ziekte, als verwacht wordt dat hij (in de toekomst) nog zal kunnen werken. Met een WGA-eigenrisicoverzekering kun je ook dit risico onderbrengen bij een verzekeraar.
Kosten WGA-eigenrisicoverzekering bouw
Wat kost deze verzekering? Vraag een offerte WGA-eigenrisicoverzekering aan voor jouw bedrijf.
Besparen op verzekeringen bouwpersoneel, 2 tips
Verzekeringen geven je rust en zekerheid, maar het is wel een investering. Hoe kun je slim besparen op de premiekosten? 2 tips:
- Schakel een expert in
Zorg dat je geen onnodig dure verzekeringen afsluit. En belangrijker nog: zorg dat de polisvoorwaarden goed aansluiten bij jouw wensen. Het zou zonde zijn als je onderverzekerd of juist oververzekerde bent. Een onafhankelijke verzekeringsadviseur weet waar je op moet letten. Hij kan samen met jou de beste verzekeringen kiezen. - Ga voor een verzekeringspakket
Een verzekeringspakket is in verhouding goedkoper dan het afsluiten van losse verzekeringen. Welke opties heb je als werkgever in de bouw? Bijvoorbeeld deze twee pakketten:
Personeelspakket
Met een personeelspakket ben je in een keer verzekerd voor de belangrijkste risico’s rondom personeel. Ook krijg je als onderdeel van dit pakket extra ondersteuning om risico's te voorkomen en de gevolgen te beperken.
Verzekeringspakket bouw
Als je het personeelspakket combineert met verschillende bedrijfsverzekeringen, profiteer je optimaal. Je kunt een compleet pakket voor de bouw samenstellen dat past bij jouw bedrijf.
Meer verzekeringen bouwbedrijf
Ondernemen in de bouw is prachtig, maar gaat gepaard met veel risico's. Naast verzekeringen voor bouwpersoneel heb je ook verzekeringen nodig om je bedrijf te beschermen. Welke verzekeringen zijn onmisbaar in de bouw?
Risicomanagement
Met behulp van risicomanagement kun je succesvol blijven ondernemen. Je brengt je risico's in kaart en neemt maatregelen om deze te voorkomen of te beperken.
Ook kun je risico's afdekken door middel van bouwverzekeringen met speciale dekkingen voor jouw branche.
Denk aan opdrachtgevers die niet betalen, schade aan het werk van jouw klanten of diefstal van je bestelbus of gereedschap.
In de bouw ligt een ongeluk op de loer. Hoe kun je risico's voorkomen en de schade beperken? Zorg dat jouw bouwbedrijf blijft bestaan als het even tegenzit.Ken jij de risico's in de bouw?
Vragen over verzekeringen bouwpersoneel
Welke verzekeringen heb je nodig voor bouwpersoneel?
Het is slim je bedrijf te verzekeren tegen verzuim en ongelukken. Met een verzuimverzekering kun je het loon van je werknemers doorbetalen tijdens hun ziekte. Met een ongevallenverzekering zorg je voor een uitkering voor werknemers na een arbeidsongeval. Verder kun je kiezen voor een collectieve WIA-verzekering, een nabestaandenverzekering, een Anw-pensioen, een Ziektewet-eigenrisicoverzekering en een WGA-eigenrisicoverzekering.
Wat zijn de kosten van verzekeringen in de bouw?
Omdat de risico's in de bouw groot zijn, zijn de kosten van verzekeringen vaak hoger dan gemiddeld. De exacte kosten zijn afhankelijk van jouw type bedrijf, het aantal werknemers en het werk dat ze doen. Verder kun je de hoogte van uitkeringen en het eigen risico aanpassen, waardoor je premie omlaag gaat. Je kunt offertes aanvragen voor jouw bedrijf en/of een verzekeringsadviseur inschakelen om verzekeringen te vergelijken.
Waarom heb je verzekeringen nodig in de bouw?
Ondernemers in de bouw lopen veel risico. Een ernstig ongeluk kan zomaar leiden tot financiële problemen of zelfs een faillissement. Zeker als je bouwpersoneel in dienst hebt, is het slim bepaalde verzekeringen af te sluiten. Dan weet je zeker dat je bedrijf verder kan na een tegenslag. Lees meer over de top 5 verzekeringen in de bouw.